Korak naprej

12.05.2017

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠI MEM V OKVIRU VSEEVROPSKE KAMPANJE

 KORAK NAPREJ/STEP UP

Zakaj mem?

Izraz  mem (ang. Meme) označuje idejo, ki se razmnožuje kakor virus. Gre za "nalezljivo" idejo, ki se širi naokoli. Svetovni splet je odlično mesto za širjenje memov. Memi lahko vplivajo na vedenje, spremenijo kulturo. Lahko so orodje, s katerim razširimo pozitivno idejo med čim večjo množico ljudi.

Meme pogosto povezujemo z duhovitimi domislicami, ki iz nas izvabijo smeh. Vendar nasilje ni nikoli smešno. Želimo si meme, ki bodo na različne izvirne načine osveščali o temah, ki so izpostavljene v Step Up/Korak naprej kampanji. 

»Naredimo korak naprej pri podpori žrtev nasilja

Rok za oddajo: svoj mem ali meme lahko pošljete kadarkoli do 12. avgusta 2017.

Kdo lahko sodeluje: posameznice in posamezniki ali skupine, stari od 18 do 28 let.

Kako narediš mem: Enostavno! Potrebuješ le dobro idejo, za ostalo poskrbijo priročni programi, na primer:

Meme Generator https://memegenerator.net/create

MemeCrunch https://memecrunch.com/generator/

QuickMeme http://www.quickmeme.com/

Koliko izdelkov lahko predložiš: število je neomejeno, vsak posameznik, posameznica ali skupina lahko predloži poljubno število memov.

Kakšna mora biti forma: mem mora biti slikovni, v obliki .jpg, .png in podobno. Prav tako je možno predložiti mem brez slike, samo z besedilom. V poštev ne pridejo video posnetki ali animirani gifs.

Kako naj predložim izdelke: Vse izdelke je potrebno poslati po elektronski pošti na naslov tjasa.dnk@gmail.com.

Kakšne so posebne zahteve: mem mora slediti zastavljeni temi – okrevanje in krepitev moči po preživetem nasilju; programi pomoči za ženske in otroke, žrtve nasilja; pravica do življenja brez nasilja; potrebe žensk, ki so preživele nasilje. Mem naj nosi pozitivno in spodbudno sporočilo za žrtve nasilja. Uporaba poniževalnega jezika in kletvic ni dovoljena.

Kdo bo izbral najboljše meme: izbrala jih bo komisija v sestavi Manca Švara, grafična oblikovalka in poznavalka novih tehnologij, Tjaša Hrovat, svetovalka na področju nasilja, Društvo za nenasilno komunikacijo in Gašper Mlakar, svetovalec na področju nasilja, Društvo za nenasilno komunikacijo.

Zakaj bi sodeloval/a?

·         ker dobiš priložnost, da tvoj mem zaokroži po slovenskem in evropskem spletu in se tvoja ideja širi med ljudi;

·         ker lahko tvoj mem postane del naslednjih kampanj in akcij osveščanja na področju nasilja nad ženskami in nasilja v družini;

·         ker se lahko poteguješ za privlačne nagrade;

·         ker lahko z memom narediš korak naprej proti življenju brez nasilja.

Komisija bo izmed prispelih izdelkov izbrala 3 najboljše in jim podelila privlačne nagrade.

 

Več na: http://www.wave-stepup.org/slovenia

 

Komentarji