Oktober 2010

30.10.2010 2. 10., Šentjur-Celje: Škisova štafeta

Zveza ŠKIS je letos pripravila projekt Škisova štafeta, ki naj bi prek športa med seboj povezala študentske klube. Projekt je zasnovan s ciljem, da vključuje čim več študentov in mladih, ki se radi ukvarjajo s športom. Štafeta je zastavljena tako, da se kolesari po etapah od enega do drugega kluba in prenaša štafeto po celotni Sloveniji. ŠKMŠjevci smo štafeto prejeli od Laščanov in skupaj smo se odpravili naprej proti Celju. Ker je projekt prvič izveden, obisk ni bil pretiran, saj so kolesarili le štirje pogumni Šentjurčani.

Več na spletni strani www.skisova-stafeta.si

5. 10., Platoji mariborske tržnice: Škisova tržnica MB

Škisova tržnica že nekaj let velja za največjo prireditev za mlade na prostem, letos smo jo prvič obiskali v Mariboru na vseh treh platojih mariborske tržnice.V popoldanskem delu so potekale predstavitve študentskih klubov in ostali sorodnih organizacij na stojnicah, v pestrem spremljevalnem programu si je ženska ekipa ŠKMŠ prislužila tudi prvo mesto v vleki vrvi. Večerni program je potekal na dveh različnih prizoriščih, glavno dogajanje na koncertnem odru so zasedala uveljavljena imena slovenske in tuje glasbe scene (Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Edo Majka z bendom, Siti Hlapci, Emkej z bendom), prizorišče v šotoru pa so zabavali DJ-i v ritmih elektronske glasbe. Škisova tržnica v Mariboru je bila tako kot v Ljubljani mokra in polna šentjurskih jajc.

9. 10., Šentjur-Celje: Bus na DOBR ŽUR

V soboto, 20. oktobra smo skupaj s KŠŠO organiziral bus na humanitarni koncert DOBR ŽUR, na katerem smo skupaj z Fundacijo Lifestyle natural in klubi 03 regije zbrali več kot 16.000 evrov za študente iz celjske regije, ki so oboleli z rakom.

Več si lahko preberete na Lifestyle natural

16. 10., Prostor: Klubski maraton Radia študent

V soboto, 16. oktobra se je v Prostor zgodil koncert zasedb Spock Studios in Sportbilly krši embargo. Zadovoljivo občinstvo je uživalo in si zaželelo še več minikoncertov.

SPOCK STUDIOS (Kamnik)
Spock Studios je bil zasnovan kot projekt enega samega ustvarjalnega uma, vendar se je kasneje razširil v dvojec, ki na podlagi številnih referenc iz medijskega, filmskega in glasbenega sveta ustvarja elektronsko generirano glasbo, obogateno z živimi analognimi instrumenti. Izrazna poetika kolektiva se giblje med ambientalnimi zvočnimi prostori, repetitivno plesno elektroniko in subtilno nakazano rockersko surovostjo. Njuna ikonografska osnova izhaja iz utopije in distopije znanstveno-fantastičnih filmov in se nadalje razvija v širše pogojeno estetiko na tehnologiji temelječe sodobne družbe, kar izražata tudi skozi formalno premišljene video spote. Pri založbi Cheaptunes je v letošnjem letu luč sveta ugledala druga plošča z naslovom 120 mm, ki nakazuje smeri razvoja tega mladega glasbeno-vizualnega tandema.

www.myspace.com/spockstudios

SPORTBILLY KRŠI EMBARGO (Maribor / Novo mesto)
Zasedba Sportbilly krši embargo v svojem ustvarjanju uteleša svojstven osredotočen eklekticizem, v katerem se skozi fuzijo izrisujejo prepleti afriških ritmov, jazza, progresivnega rocka in šegavega kvazi folka, afrokaribski odmevi duba in reggaeja. Ta fuzija deluje skrajno zabavno in skrajno resno obenem. Če Sportbilly s svojo čudežno torbo predstavlja mešetarja in švercerja par excellence, ga sekstet z izvajalsko prožnostjo in preciznostjo hkrati presega v kršenju ustaljenih glasbenih smernic, te kršitve pa že dolgo niso bile tako žmohtne in zabavne ...

www.myspace.com/sportbillykrsiembargo

vir: RŠ


22. 10., P2: Volitve v Dijaški odbor ŠKMŠ

Zbor dijakov se je zgodil v petek, 22. oktobra popoldne z nekoliko zamude, saj so dijaki šele prihajali iz "šole". Pred strogo volilno komisijo so vsi morali povedati svojo vizijo delovanja, ki se je od enega do drugega razlikovala za mišji rep.

V mandatu 2010/11 bodo dijaško usodo krojili naslednji člani dijaškega odbora:
1. Jaka Rečnik
2. Ajda Kolar
3. Rok Jesenek
4. Ana Evelina Turk
5. Aljoša Frece
6. Miha Rožej
7. Kristina Dremšak


Želimo jim veliko sreče pri izvedbi projektov in pospravljanu P2!

Komentarji