Srce Šentjurjevega bilo nepričakovano močno

23.04.2017

Srce Šentjurjevega bilo nepričakovano močno

Šentjur, 22. april - Študentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ) je v petek, 21. aprila 2017, priredil tradicionalni ŠentRock. Največji in edini množični koncert rockovsko obarvane glasbe v Šentjurju in širši okolici je bil odlično obiskan. Kljub nizkim temperaturam, je številka namreč segala malo pod 2000. Z dobro zastavljenim konceptom in veliko truda jim je projekt uspel nad pričakovanji.

Že lani so zaradi želje po večjem prizorišču dogodek preselili iz Mestnega trga na ustreznejše parkirišče za Občino Šentjur in ga tam ohranili tudi letos. Nekoliko spremenjeno prizorišče je na pragu občinske stavbe nastajalo že od četrtka. V goste so povabili priljubljeno skupino Mi2, ki s hiti, kot so najbolj prepoznavni Pojdi z menoj v Toplice, Sladka kot med, Čista jeba in še mnogo ostalih, razprodaja dvorane po celotnem Balkanu. Množico so ogreli v štajerske rožice zaljubljeni Hamo & Tribute 2 Love ter lokalna deseterica Ars Groova, koncert pa so z evergreen komadi zaključili Help! a Tribute to Beatles.

Miha Rožej, vodja organizacije ŠentRocka 2017 je po koncertu olajšano povedal: "Vsako leto se trudimo biti boljši in optimalno zastaviti prostor. Zaradi napovedanih nizkih temperatur je bil to pravi izziv, saj nismo vedeli, koliko obiskovalcev pričakovati. Na srečo je število prodanih vstopnic v zadnjih dveh dneh visoko narastlo, prav tako pa je veliko obiskovalcev kupilo vstopnico na samem dogodku. Končno število je preseglo vsa pričakovanja. Edina stvar, ki bi jo spremenil, je kakšen meter ali dva točilnega pulta več, da ne bi obiskovalci predolgo čakali, ampak to bomo naslednje leto odpravili. Letos smo se namreč prvič do sedaj sami spopadli z gostinstvom, ki ni majhen zalogaj. Čeprav sta bila zadnja dva meseca res naporna in stresna, je občutek fenomenalen. Znova nam je uspelo doseči, če ne celo preseči, vizijo ŠentRocka: privabiti Šentjurčane in vse ostale iz (ne)okoliških krajev, da preživijo lepo noč in se neizmerno zabavajo ob rock glasbi.« Da se je ekipa ŠKMŠ res potrudila z organizacijo, pa priča tudi dejstvo, da v soboto dopoldne ni bilo vidnih sledi, da so v noči pred tem tukaj rajali številni mladi od blizu in daleč.

Pogledi pa so usmerjeni že k organizaciji koncerta v jeseni, ko bo ŠKMŠ znova poskušal organizirati Šentech. Želijo si, da tokrat ne bi naleteli na nasprotovanja in bi lahko tako uspešno izvedli še elektronski koncert, kot že vrsto let izpeljujejo rockovskega. Ker več glav več ve in ima tudi več idej, pa vabijo vse mlade nadobudneže, da sprejmejo izziv, se pridružijo organizacijski ekipi in se iz prve roke naučijo izpeljati enkratne dogodke. Letos jih v rokavu namreč skrivajo še kar nekaj in veseli bodo, če se jim boš pridružil že pri naslednjemu.

Dejstva o ŠentRocku:

ŠentRock je tradicionalna prireditev za mlajšo populacijo in v okviru večdnevne turistične prireditve Šentjurjevo poteka že neprekinjeno 17 let. Študentski klub mladih Šentjur ni bil vedno organizator koncerta, prav tako prireditev ni zavzemala vedno istega prizorišča. Sprva  se je odvijal za Kulturnim domom Šentjur na prostem, potem nekaj let v notranjosti, sledilo je prizorišče na Mestnem trgu, sedaj pa uspešen prostor na parkirišču za Občino Šentjur.

 

Hvala vsem, ki ste prišli, se z nami zabavali, prepevali, plesali in nazdravljali. Hvala, da ste naredili letošnji ŠentRock nepozaben. Za konec pa še: SE VIDIMO NA ŠENTROCKU 2018!

Komentarji