Štipendije za umetnike

27.09.2018

Nova pobuda mednarodnih štipendij »ArtsLink International Fellowships« je glede na pretekla leta spremenila svojo shemo podpiranja umetnikov, umetniških vodij, kuratorjev in producentov … z vseh umetniških področij.

Štipendije za leto 2019 so namenjene posameznikom iz upravičenih držav, tudi Slovenije, in spodbujajo mednarodno izmenjavo. Štipendije niso omejene z umetniškim področjem, ampak so usmerjene na ustvarjalni proces ter aktivno sodelovanje in dialog s skupnostjo. Razširjeni program štipendij tako omogoča do tri leta podpore z začetno rezidenco, nadaljevanjem projekta v ZDA in kasneje v državi, iz katere štipendist prihaja.

ArtsLink vabi posameznike (umetnike, umetniške vodje in kuratorje …) z vseh umetniških področij iz 37 upravičenih držav, da se prijavijo za mednarodne štipendije. Do nadaljnje podpore za realizacijo projekta bodo upravičeni tisti posamezniki, ki bodo uspešno zaključili rezidenčno bivanje v ZDA.

REZIDENCE V ZDA: Pettedenske rezidence bodo potekale jeseni 2019. CEC ArtsLink izbrane rezidente namesti v uveljavljene ameriške neprofitne umetniške organizacije in krije stroške bivanja, dela, potovanja in zdravstvenega zavarovanja. Posameznikom, ki bodo oddali prijavo, ni potrebno navezati vnaprejšnih stikov z organizacijami v ZDA. Pogoj je le znanje angleškega jezika.

Rok za prijavo: 15. oktober 2018

Več na --> http://www.cecartslink.org/grants/artslink_awards.html

Komentarji