XVII. Športne igre uspele

27.05.2014

Maj je vedno poln takšnih in drugačnih športnih prireditev in turnirjev, tudi letos ni nič drugače. Študentje so že 17. Športne igre organizirali v nedeljo, 25. maja. Sprva so bile napovedane teden prej, vendar so jih zaradi slabe vremenske napovedi prestavili. Šentjurski športni dan, kot so študente sami poimenovali prireditev, je v sončni nedelji tako upravičil svoj naziv.

Turnirji dobro obiskani
Turnirji na Športnih igrah so se začeli ob 10. uri po tem, ko so se iz športnega parka odpravili kolesarji, ki so se udeležili prireditve Na kolo. Zadnji gol v nogometu zabili okoli 17. ure. Fantje in dekleta, ki so bile tudi tokrat v manjšini, so se pomerili v malem nogometu, košarki, badmintonu, tenisu, namiznem tenisu in balinanju na igriščih v Športnem parku Šentjur in Telovadnica šentjurskih olimpijcev OŠ Franja Malgaja. Aktivnih tekmovalcev je bilo več kot 150, z gledalci se je vseh udeležencev čez dan nabralo krepko preko 200.
»Konkurenca med tekmovalci je bila tudi tokrat velika, še posebej obiskana sta bila turnirja v košarki, kjer se je pomerilo 11 ekip in v nogometu, kjer se je pomerilo devet ekip,« je povedal Jure Bedek, ki je tokrat prevzel vodenje prireditve. Dobro obiskani so bili tudi ostali turnirji. Vsi tekmovalci so prejeli tudi priložnostno majico in golaž za potešitev lakote. Za glasbo je skrbel DJ Frenky, prireditev je povezoval komik Tom Costo. Le ena ekipa pa se je prijavila na novo disciplino Športnih iger – med dvema ognjema. 

Rezultati 17. Športnih iger:
Najboljši nogometaši:
1. mesto: VETERANI
2. mesto: BREZ IDEJ
3. mesto: GOSTIŠČE BOHORČ

Najboljši košarkarji:
1. mesto: ŠMD BLAGOVNA
2. mesto: PSI
3. mesto: JUGOPLASTIKA

Najboljši dvojice v tenisu:
1. mesto: Dare Vouk in Dobovišek Aleš
2. mesto: Blaž Gobec in Dušan Senica
3. mesto: Katja Senica in Matija Bedek

Najboljši namizni tenisači:
1. mesto: Rok Gradišnik
2. mesto: Matic Vengust
3. mesto: Peter Gomzej

Najboljše dvojice v badmintonu:
1. mesto: RUDI-JANI
2. mesto: PRESENEČENJE
3. mesto: ERGO

Najboljši balinarji:
1. mesto: BD Šentjur - moški
2. mesto: VERBJANC
3. mesto: BD Šentjur - ženske

Komentarji